Готвят уникални концерти с музикалната сензация Трио „Мандили” и Янка Рупкина в София и Пловдив

9 септември 2015

01Татия (20), Шорена (20) и Анна (17) – тези три млади момичета мигновено завладяха публиката със своите гласове и с позитивната си енергия – първо в мрежата, а след това и на концерти. Станаха известни случайно, като качиха в интернет изпълнение на старинната кавказка песен „Апарека”, заснето с мобилен телефон по време на планинската им разходка… Само дни след това милиони хора откриха и продължават да откриват таланта им, да слушат и споделят…. Последваха покани за участие в радио и телевизии, в шоупрограми. И така, днес тези момичета са на сцената със свои концерти в Белгия, Украйна, Полша и други европейски страни. А сега ще пеят и пред българската публика с два концерта – в София и Пловдив, заедно с легендарната Янка Рупкина от Трио „Бърлгарка“ и „Мистерия на българските гласове”, любимката на Джордж Харисън и Принс. Етно – формацията, която изпълнява фолклорни песни със съвременен аранжимент, изненада със своята скромност и огромен талант опитни продуценти и момичетата вече са много известни и достойни за световните сцени звезди.. Остават верни на себе си и пеят в стила на характерното и уникално грузинско многогласие. Творчеството им не е заразено от комерсиализма, вече преситил съвременните любители на музиката, и очарова с неподправена емоция и чистота. Под клиповете им хора от различни националности споделят, че не разбират думите на песните, но се просълзяват, като ги слушат.

02Името „Мандили” избират заедно, доверявайки се на съня на майката на едното от момичетата и безспорно – това име им носи късмет. Да добавим, че на грузински „мандили“ означава женска забрадка… Буквално преди дни излезе и първият официален албум на групата, продуциран от El Italia SRL, Milano, Italia, който вече се продава свръхуспешно в iTunes.

Концертите на Трио ”Мандили” са в София на 24.09.2015г. в Аула Максима на ВИАС (ул. Христо Смирненски №1) от 20:00 ч. и на 25.09.2015г. в Пловдив, Лятно кино „Орфей” (ул. Тодор Каблешков) от 20:00ч.

Билетите се разпространяват на касите на TICKETPRO, в Мюзик-център (ул. Отец Паисий“№3) – Пловдив и на сайта www.ticketpro.bg, по линк: http://www.ticketpro.bg/jnp/music/1669031-trio-mandili.html. )

 

Ето и клипът, който преобърна съдбата на момичетата:

https://www.youtube.com/watch?v=IbsQJBxICN0

 

https://www.youtube.com/watch?v=rBOGbelmbq8