Медийна Академия за деца

26 май 2016

LMA3G-neg2-1Започва ранното записване за „Лятна Медийна Академия за деца”
Децата също могат да говорят убедително пред публика, да издават вестник, да подготвят репортажи, да взимат интервюта с неудобни въпроси от възрастните и да снимат с камера. И то доста успешно! Само им дайте тази възможност!
И тази година Центърът за професионално обучение „Академия” организира летни курсове и занимания за най-малките, за учениците и за гимназисти. Първата по рода си „Лятна Медийна Академия за деца” за втори път отваря врати от 20 юни и ще продължи до 12 септември. Заниманията са групови и индивидуални, според удобното и за децата, и за родителите им време. В Академията те ще могат да доразвият своите комуникативни умения, провокирани от журналисти, продуценти, фотографи, оператори, психолози и педагози.
Само за няколко часа дневно – децата ще получават теоритични и практически познания за поведението им в обществото, при публични изяви, официални срещи, при разрешаването на спорове. Полезните насоки на екипа, който работи с тях, ще помогнат и за успешното писмено, невербално и визуално изразяване, стимулиране на бързото и нестандартно мислене и творчество. А какво по-хубаво от това – самите кандидат-журналисти да издадат собствен вестник, да направят свои авторски документални филми, репортажи или фото-изложби?  Знаем, че заниманията с изкуство, в група подобряват училищните взаимоотношения, помагат на децата да насочат своята енергия в градивна посока, в същото време не ги натоварват и доставят много положителни емоции.
Програмата е съобразена с интересите на децата, според възрастта им и гарантира една незабравима, ползотворна и вълнуваща ваканция. Освен това – тя със сигурност ще бъде заснета – малките академици ще се превърнат в професионални оператори, репортери, водещи, фотографи и защо не – звезди!
След края на Ваканционната Академия – заниманията могат да бъдат пренесени и в училищата, където създадените детски медии – да продължат своя живот.
Преминалите през лятното медийно фиаско  ще получат Сертификат за преминато медийно обучение и комуникации.
Очакваме ви!
За информация и записвания: 0878 887139, 0892 344044, 0876 307421, 0878 435893
Център за Професионално обучение- Академия  „Анкор А Дженте”