ПЪРВИ РЕГИОНАЛЕН СЪБОР НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО

22 юли 2016

Първият Регионален събор на народното творчество на летовището „Св.Константин“ ще се проведе под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха организаторите от Община Пещера.

За желаещите да посетят събора на 30 юли 2016г. ще бъде осигурен обществен транспорт. В посока летовището автобус ще тръгва в 8.30 и 11.30 часа от „Железния град“, обратно превозното средство ще потегля от „Дългата поляна“ в  13.30 и 18.30 часа. При засилен пътникопоток ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по направлението. Цената на билета в едната посока ще бъде 2 лева.

Над 500 народни изпълнители ще се качат на сцената в конкурсната част на събора на „Св.Константин“. Те ще представят характерния фолклор за районите от Свиленград до Перник и Дупница. Седмица преди крайния срок за заявление за участие са подадени 59 заявки.

Стана ясен и съставът на журито, което ще оценява участниците. Негов председател ще бъде Николай Балабанов, главен диригент на ансамбъл „Смолян“. Членовете са двама хореографи- Петър Петров и Димитър Шопов, както и обявената по-рано народна певица и вокален педагог Бинка Добрева.