„Ангели с мисия” в Бургас

8 септември 2011

01В Бургас бебета и техните родители посрещнаха заедно християнския празник Малка Богородица .
Фондация „Искам Бебе” събра десетки щастливи семейства на благотворителен спектакъл „Ангели и кукли”. Целта на кампанията, в която се включи и представителят на производителя на детски колички „Дориан“, беше да се наберат средства за лечение на двойки с репродуктивни проблеми. Само в морския град двойките, които са се обърнали за помощ към фондация „Искам бебе” са над 150. В спектакъла „Ангели и кукли” участва и Жени Костадинова, която прави кукли от дърво, стъкло и прежда, за да дари средства за каузата. В инициативата се включиха и малки таланти на Бургас. Родителите и техните малки ангелчета, доброжелатели и посетители изживяха приказни мигове сред уникалната фото изложба на Калина Арсова – „Ангели с мисия – продължението” на деца заченати инвитро, и музиката и песните на БГ дуетът „Червено и Черно”.

05-Ico-bebeta-IvanoviБлаготворителното събитие беше открито от кмета на града – Димитър Николов, Радина Велчева – председател на „Искам бебе“ и Ваня Христова – координатор за Бургас на фондацията, а сред гостите бяха забелязани д-р Стаменов, Семир Абумелих – собственик на МБАЛ „Дева Мария” Бургас, както и приятели от „Дориан– Светът на бебетата”, които още от месец юни подкрепят инициативи и кампании на „Искам бебе“.

И този път те доказаха, че за да има успех една благородна кауза, освен информираност и достигането до хората -най-важен е и личният пример, който дават лидерите. От „Дориан“ разбраха на местно ниво какви са желанията, предпочитанията и въпросите, вълнуващи младите родители, освен за репродуктивното здраве и при избора на детски колички.

04-kmet-Burgas-Radina-duet-BiRПоредната благотворителна инициатива на „Искам бебе“ успя да събере на едно място благодетели и дарители, приятели и близки. За първи път представителите на „Дориан“ се срещнаха лично със семейство Иванови с малките близнаци от Варна, които получиха подарък-количка още преди месец. Това още веднъж оправда посланието на изложбата, а именно,  че „Ангели с мисия” има и те винаги носят светлина.

снимки: личен архив – сем. Иванови