Дегустация на световно известни вина от Чили и Нова Зеландия

10 септември 2010

Pokana-FНа 14 септември 2010г. в „Дом на Москва” (ул.”Раковски”92, гр. София) ще се състои дегустация на световно известни вина от Чили и Нова Зеландия. За първи път в България ще пристигнат двама технолози от водещите винарски изби – „Коно Сур” и „Вила Мария”. На чаша вино, Адолфо Хуртадо и Аластер Малинг ще презентират последните тенденции и тънкости в производството, както и как да дегустираме и да познаем истинското и добро вино.

Адолфо Хуртадо е изпълнителен директор и главен технолог и на една от най-големите винарни в Чили – „Коно Сур”. Хуртадо е един от десетте технолози, избрани заради своя принос и престиж, да участват в създаването на уникална колекция от 10 вина за отбелязването на 200 години от независимостта на Чили.
Аластер Малинг е технолог, специализирал на много континенти Завършва търговия в Университета Аластер Линкълн. Работил е по проекти във Франция, Калифорния и Южна Африка, както и във Великобритания. През 2000 г. той преминава престижният ”International Master of Wine Exam” и през 2002 г. отново решава да се завърне в Нова Зеландия. През Ноември 2003 г. списание „Декантер” посочва Аластер като един от петте най-добри технолози от новото поколение във винопроизводството на Нова Зеландия.

*** „Коно Сур” и „Вила Мария” притежават сертификати за производство на органични вина. Органичното вино произлиза от сертифицирани лозя, обработвани без химикали и синтетични продукти.