Семинар и демонстрация

7 октомври 2009

„Разпространение на ТАЕКУОН-ДО- олимпийски стил в България”

Мотото на семинара е „Не на дрогата чрез ТАЕКУОН-ДО”

P.-VidenovДемонстрацията ще се проведе на 9 откомври /петък/, спортна зала „Арена Самоков” гр. Самоков / между бул. “Искър” и река Искър – център/ от 17:00 часа.

Организатор и домакин е Петър Виденов, председател на клуб по бойни изкуства „ТЕМУЧИН” гр. Самоков /II дан ТАЕКУОН-ДО- олимпийски стил/.

Официални гости на семинара ще бъдат:

г-н Парк Санг-Хюн, майстор на спорта и носител на IV дан на WTF /World Taekwondo Federation/ от посолството на Република Южна Корея в България,

г-н Им Хюн-Чъл – консул на Република Южна Корея в България и Валерий Найденов – основоположник на ТАЕКУОН-ДО в България, майстор на спорта и носител на VI дан.

Поканени са и национални състезатели от гр. София – Радостин Григоров /спортен клуб „Ахил”, III дан по ТАЕКУОН-ДО (WTF), Димитър, Борислав и Емил Дечеви – клуб „Кондор”, гр. Банско и Разлог – Славчо Рачев.

 

P.Davidov1В семинара ще вземат участие над 50 деца от детски градини и училища в гр. Самоков.

Основната цел на семинара е популяризирането на ТАЕКУОН-ДО- олимпийски стил в България и разпространението на принципите, идеите и физическата подготовка сред младите хора и децата.

ТАЕКУОН-ДО е спорт, който възпитава отговорност,  дисциплина, самоусъвършенстване на духа и тялото – добродетели, които в съвременния динамичен начин на живот трудно намират място сред подрастващите. Най-важното е, че този спорт развива духовните ценности и самоконтрол, които са изключително необходими в борба с пороците на съвременното общество.

Семинарът ще бъде открит от Петър Виденов.  Демонстрациите с децата ще води майстор Парк Санг-Хюн и представителите на спортните клубове от София, Банско и Разлог.

*** ТАЕКУОН-ДО е едно от най-систематизираните и научно обосновани бойни изкуства, което има за цел да развие в практикуващите определени духовни и психологически качества едновременно с чисто физическите. То е корейско учение, което предлага разнообразни начини за самоусъвършенстване чрез трениране на тялото и ума. ТАЕКУОН-ДО е корейско бойно изкуство. Негов създател е Чой Хонг Хи (1918-2002). В пряк превод ТАЕКУОН-ДО означава- тае – удари с крак, куон – удари с юмрук, до – път, изкуство. През 1973г. е създадена Световна ТАЕКУОН-ДО Федерация (WTF), а самият Чой( VIII дан) е създал и станал президент на Международната ТАЕКУОН-ДО Федерация (ITF), в която в момента членуват над 120 страни, с над 40 милиона трениращи.

Телефон за контакт и повече информация: Петър Виденов – 0899 316508, клуб по бойни изкуства „ТЕМУЧИН” гр. Самоков.

гр. София

07.10.2009 г