Трима са победителите в един от най-интересните и провокиращи видео конкурси – „София в един кадър”

29 август 2013

За конкурса бяха изпратени над 60 клипа, обединени от идеята младите хора да покажат собствения си поглед към места и събития в столицата, които са ги впечатлили. Приятна изненада  за организаторите бе желанието на участниците да представят предимно хубавите страни на града – една усмихната столица с цветове, музика и забавления.

Затруднено от голямата конкуренция,  журито избра трима победители – Людмил Стоянов, Стефан Марков и Стефан Аспарухов. Техните клиповете „FastSofia“, „SofiaCulture“, „Бул. Витоша през февруари“, „SofiaDanceCulture“, „SummerSofia“, са заснети само в един кадър и представятличния им поглед към града, в който живеят.

В създадената за конкурса платформа за видео споделяне sofiainoneframe.com продължават да се качват клипове, въпреки обявения край на конкурса. Затова организаторите решиха да продължат активността на сайта.

Най–добрите клипове ще бъдат събрани на DVD и разпространени до организатори на изложби, културни организации, туристически агенции и други заинтересовани страни.

Проектът „София в един кадър” се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма „Европа” в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г.