„Високо” вдигна летвата високо на рок звученето

2 август 2011

VISOKO-bandЕдна сравнително млада рок банда буни столичните клубни духове напоследък, и не заради многото „жици” в бандата, а заради новото звучене, което стартира благодарение на акустичния проект „Високо”. Заклетите рок фенове могат да чуят групата на 4 и 6 август в  „Swingin’ Hall”, а на 5-и в “Mc Carthy’s”.

Група „Високо” е създадена през 1999 година от  Христо Ангов (вокал и китари).

Името на групата идва от  песен от 80-те години и е своеобразен  реверанс към любимата на всички членове (тогава) българска арт-рок банда „ФСБ”.

След 3-годишно съществуване, през което успява да запише няколко авторски песни и се изявявя по клубовете в София и страната, група „Високо” се разпада до… пролетта на 2011, когато се ражда идеята за Акустичен Проект „Високо”. Същата година създателят на групата – Христо Ангов привлича Бисер Овчаров (Барни) – барабани и Николай Николов – китари за новия проект, за реализирането на който помага и гост-китариста Георги Мойкин. „Високо” бързо набира скорост и популярност с изявите си в столичните клубове, като най-много покани за клубни изяви се сипят от „Swingin’ Hall”, „Culture Beat“, “Mc Carthy’s”, “Coda”, “Queen” и др.

Много скоро групата ще се появи в пълен състав, към който ще се включи и Анислав Лазаров – пиано и вокал.